1

Téma: Čištění sedaček na Brévách

Ahoj přátelé,
pokud jste si už někdo lámal hlavu s tím, čím vyčistit tu krásnou červenou sedačku na Brevě. Mám vyzkoušen jeden přípravek.
Mám Brevu od roku 2006 a od nova, tak se snažím se o ni starat jak jen to jde, ale občas se nedaří něco vyčistit. Mám pro vás dobrou radu jak vyčistit zčernalou sedačku na Brávách.
Jedná se o sprey od fi. Shell a je to z motocyklové kolekce Advance  a jmenuje se to Univerzál sprey. Je to takový multifunkční sprey dá se s tím čistit i plasty a hlavně na sedačky to funguje parádně. Nastříkat na sedačku a pak utřít až do sucha a čista. A není drahý.
Ciao Jirka

Guzzi na věky a v Mandellu a nikdy jinak!! Táááááák.

2

Re: Čištění sedaček na Brévách

Jak čistit svody...? Je no to nějakej grif..? Po víkendové vyjížďce se mi na koleno svodu cca 20 cm od napojení na válec přilepila buď nějaká rozplácnutá mucha anebo kus asfaltu nebo jinej sajrajt. Všiml jsem si toho, až to bylo dokonale vypálené, ale taky připálené ke koleni. Do černa na uhel se strukturou "strusky". Jak to odstranit, abych nevyrobil škrábance nebo fleky na trubce svodu..? Oskrábat nehtem to nejde, aceton s tím ani nehnul, obkládek mokrým hadrem taky ne...

3

GrisoSE napsal:

Jak čistit svody...? Je no to nějakej grif..? Po víkendové vyjížďce se mi na koleno svodu cca 20 cm od napojení na válec přilepila buď nějaká rozplácnutá mucha anebo kus asfaltu nebo jinej sajrajt. Všiml jsem si toho, až to bylo dokonale vypálené, ale taky připálené ke koleni. Do černa na uhel se strukturou "strusky". Jak to odstranit, abych nevyrobil škrábance nebo fleky na trubce svodu..? Oskrábat nehtem to nejde, aceton s tím ani nehnul, obkládek mokrým hadrem taky ne...

Já jsem si na svody nedávno "napekl" kus bundy. Vypadalo to podobně, jak říkáš ty. Taky s tím nic nehnulo. Nakonec nezbylo, než to "škrábnout" nejjemnějším smirkem a pak 3x přeleštit silichromem. Teď na tom není nic vidět.

Až uvidíš žluté grísko, budu asi někde blízko.

4

násilí jsem nepoužil. Překvapilo mě to, ale po dlaších 200 km se to vyžíhalo tak, že to šlo seškrábnout nehtem a na svodu není ani stopa