1

Téma: MORTERONE

Výborná akce, která se blíží mílovými kroky!
Sraz je v termínu 16.-18.07.2010, mě by zajímalo kdo všechno se chystá a kdy plánuje odjezd z ČR...?

2

Re: MORTERONE

Špatně se mi to píše ale musim zklamat,nejedu.Moto má poruchu a nestačím to dát do pořádku..Budu na vás myslet jak si užíváte Móóórteróónský zatáčky..

Idea Uno  T5

3

Pokud se nepřihodí něco neočekávaného, tak s Veru dorazíme na 16.8.. Cestu máme naplánovanou  už s bydlením, takže plán nebo spíš koncové body nemůžeme  moc měnit.
10.7. Brno, Horní Rakousko, Mariazell, Ennstaler Alpen, Petersberg  u Schladmingu
11.7. Zell am See, Grossglockner, Plockenpass, Udine, Aquileia u Terstského zálivu
12.7. koupačka
13.7. Udine, Lago di Tramonti, Cortina d'Ampezzo, Sella Ronda, Malga Ciapela pod   Marmoladou
14.7. Passo di Rolle, Trento, Salo  u Lago di Garda
15.7. Lago d'Idro, Valle Rendena, Passo del Tonale, Ponte di Legno,  Stelvio z
        jihu , Ofenpass, Passo del Majola, Mandello, Fuipiano (3 km od Morterone
        vzduchem, 30km po silnici)
16.7. Mandello, Morterone
17.7. Passo di San Marco na sever, Stelvio  ze západu přes Livigno, Landeck, Imst,  Sölden
18.7. Jaufenpass, Brennerpass, Innsbruck, Gerlospass, Petersberg u Schladmingu
19.7. Horní Rakousy a domů
Pokus se náš plán někde v čase a prostoru protíná s něčí cestou, tak dejte vědět.

4

Mittwoch napsal:

Špatně se mi to píše ale musim zklamat,nejedu.Moto má poruchu a nestačím to dát do pořádku..Budu na vás myslet jak si užíváte Móóórteróónský zatáčky..

Výmluvy. Pokud by jsi měl zájem, nabízel jsem Ti karburátorový servis.
P.

5

To jo a díky ale ono je toho víc než karburátry i motocykly mi byly nabídnuty ale půjčená věc to je o strach..
Ale příští rok to budeme mít na dvakrát- Morterone a pak Mandello 90 let.. zdar

Idea Uno  T5

6

čau mitwošní!!!!
Když nejedeš tak madračka je moje ty karlovarský homo kluku!!!
Vstřikování je vstřikování Taky tě to čeká ty čokoládo z chánova!!!!

Mittwoch napsal:

To jo a díky ale ono je toho víc než karburátry i motocykly mi byly nabídnuty ale půjčená věc to je o strach..
Ale příští rok to budeme mít na dvakrát- Morterone a pak Mandello 90 let.. zdar

7

No já se těším už moc, Malino a Petasi, počítáte se mnou? Kamarád na Šumavě ano, 11.7. večer

8

Jj, jak bylo domluveno smile sjedem někam k moři a potom hurá do hor!!! Noané?! V něděli jsme ve švajcu potkali kluky a holky z mandello clubu, včetně stefana, tak se na nás moc těší, evidentně nezapomněli big_smile škoda proto, že je tolik odpadlíků - Mittwoch, Kamélie, Rianti, Evermod - nějak se to se.e pánové... Tak doufám, že je nahradí jiní, co vloni nebyli a nenechají se připravit o horské zatáčky, klidný komorní srázek s praštěnýma italama a nádhernou přírodu big_smile Jó a není to obyčejnej srázek, oni mandeláci slaví letos desáté výročí založení klubu!!!

Naposledy upravil: Petas (29-06-2010 00:13:39)

MOTO GUCCI  أفضل حقيبة يد   MOTO GUZZI V7 RACER   أفضل دراجة

9

Petas napsal:

Jj, jak bylo domluveno smile sjedem někam k moři a potom hurá do hor!!! Noané?! V něděli jsme ve švajcu potkali kluky a holky z mandello clubu, včetně stefana, tak se na nás moc těší, evidentně nezapomněli big_smile škoda proto, že je tolik odpadlíků - Mittwoch, Kamélie, Rianti, Evermod - nějak se to se.e pánové... Tak doufám, že je nahradí jiní, co vloni nebyli a nenechají se připravit o horské zatáčky, klidný komorní srázek s praštěnýma italama a nádhernou přírodu big_smile Jó a není to obyčejnej srázek, oni mandeláci slaví letos desáté výročí založení klubu!!!

Je mi líto, v neděli s vámi nevyrazím, pokud vůbec, následky mýho ,,ustlání si,,  jsou cítit a neužil bych si to

Naposledy upravil: padremax (10-07-2010 16:05:37)

Ciao!

Asi před hodinou jsem se vrátil z rodinné dovolené v Jeseníkách (týden bez mailu), takže zítra na cestu rozhodně nevyrazím. Vyjet můžu nejdřív ve čtvrtek a bude-li nás víc, samozřejmě to přivítám. Dejte prosím vědět (Maxi?) své časové možnosti, podrobnosti odjezdu pak upřesníme.

Nicméně by bylo fajn, kdybychom do Morterone dorazili jako klub společně. Petasi, (dostaneš-li se ještě k mailu), nechceš určit nějaké orientačně srozumitelné místo srazu na páteční odpoledne nebo podvečer někde poblíž cíle? Křižovatka, benzínka, parkoviště + ĆAS s půlhodinovou tolerancí - přizpůsobím(e) se.

Ahoj - Zbyněk

11

na četná přání smile pár vět o morterone:
není to ucelený popis akce, protože oproti loňskému roku, bylo více termínů odjezdu, více dopravních prostředků, bylo to prostě více rozházený, pro ucelený pohled je nutné k mému pohledu doplnit popisy od farářů, kubajze, Petra s Ivanem, Pavla s Vlčákem, chomutováků a nedorazivších Petra s Verčou.

První den (neděle) - pouze přesun na hranice, k Honzovi a Iv ve Velharticích, nádherná šumavská krajina, sqělí hostitelé, ještě jednou moc díky za pohostinnost a zdravím gárda s hryzkou smile

Pondělí - poměrně nudný přejezd Německa, průjezd Garmischem a nocleh v Landecku, u báby v kempu, pamatovali si nás, omlouvala se, že "naše" místa jsou obsazená smile (cena 24 E za vše, teplá sprcha, solidní hajzlíky, příjemné prostředí). jinak cesta v hrozném vedru, Malina na dálnici za jízdy spala, a rakušáci oproti loňsku vyžadují vinětu i na Route mezi Garmischem a Imstem, dá se bez problému (možná i příůjemněji) objet přes vesnice (za viaduktem ne doprava, ale do leva smile) - možná mám nesrozumitelné popisy, ale jel jsem bez navigace a mapy po paměti a jména si nepamatuji big_smile. Večer zakončený u turka s kebabem a pivem, jako vždy při cestě přes Landeck. Nechtěli jsme stavět v tom vedru stan, nakonec jsme za něj byli moc rádi, v noci bouřka, jako vždy při cestě přes Landeck  smile.

Úterý - po snídani a žádném zbrkém stávání, všechno na mašiny a šup na Stelvio. je z toho video malinále na grisu! oproti cestě před několika týdny s alfou, úplně jiné svezení, radost ze zátahu, dřina na ruce, jenom ty brzdící germáni, co projíždí zatáčky s nohama na zemi?! a taky auta brzdí, ale všechny překážky jsme hravě objeli a slušným tempen se vyřítili nahoru. svišť ve 23 zatáčce nebyl, škoda, těšil jsem se na něj, s alfou jsme ho viděli! nahoře nádherně, teplo, spousta lidí, nákup samolepek, klobása se zelím, poklona cyklistům a další nádherný sjezd dolů do taliánska. Malina jela dolů jako zkušený borec, tak jsme byli za chvíli v sondriu, nemohla chybět kávička, zmrzlina a táááák. a protože zase bylo hrozný vedro, tak jsme se schovali do tunelů a vyjeli až v Mandellu, teda v tý vesnici těsně předtím, co začína na A, kemp Spiaggia, kde už byla zaparkovaná sportka němce z MGCM. Pěkné bungalovy s vlastním soc. zařízením, parkování motek na dohled, na pláž pár desítek metrů - prostě paráda. Koupačka, papání, bumbání.

Středa - dorazili francouzi na grisu, australan na kačeně - v kempu tak stálo: 2x griso, sportka, norge, kačena a jenom to kazil němec s báwem a skot s triumphem, ale MG jasně vyhrává! Australan i francouzi na sraz prý nejedou sad relax na pláži, návštěva a nákupy u agostiniů v mandellu (ciao, že to jsi ty, co si nechal opravovat vloni norge u nás, jó jsem, tě rád vidím a blablabla, potěšilo to!), papání mořských potvor, bumbání v pizerii u nádraží v mandellu na terase postavené okolo obrovského stromu.

Čtvrtek - sbaleno, přejezd na druhou stranu jezera k Belagiu, na pláži koupačka, pozorování ryb, hydroplánu, papání, bumbání, odpoledne přes Balabio (nákup v áju - 3. letý HC rum za 10 E) výjezd do hor, pohodička, šlo to lépe, než se malina bála smile, docela dost provoz včetně couvající mixu s betonem v tornátě! nahoře velká vítačka se stefánama, lukou, hyenou a dalšími, ubytování na hřišti za brankou (mitwochovo místo, nechtěli jsme zase plavat). večer posezení, společná tvorba večeře (teda za nás jenom Malina, já se jim do toho nechtěl plést), společná konzumace, dotazy na většinu z vás, společné zpívánky (i komunistických !sic!) popěvků, bumbání jak HCR, tak tuzemáku, jenom Luka se nechtěl zapojit...

Pátek - opět krásný slunný den, měli dorážet ostatní, s finem "kipišem" vyrážíme do Mandella do fabriky, u jezera vedro k padnutí, po návratu nás na baru ulovili faráři, kteří dorazili se svým superbusem, luxusně vybaveným a naloženým, opět vítačka ze strany talošů, dojeli další finové, poláci, němci a asi i čěši (Alena, Petr, Ivan), nějak mi to splývá, večer mohutné sezení, bumbání, papání... Jsem zapomněl na hlavní hřeb - Kubajze na dingu!!! jeho příjezd nadvakrát, nejdříve nahoru ke kostelu k farářbusu, potom dolů mezi ostatní byl bomba, reakce italů nevěřícné, udivené i slova jako paco padala, ale bravo převažovaly! big_smile

Sobota - začalo se trochu zatahovat, faráři rozdělali noblesní tábořiště okolo busu u kostela, rozhodl jsem se využít suchého rána a sbalili jsme stan a zlikvidovali tábořiště "u velkého množství obrovských černých slimáků" na hřišti s tím, že budeme spát pod širákem u busu. už podruhé během týdne se to ukázalo jako velmi prozíravé, odpoledne přišla průtrž a aby bylo v čem chladit pivo (dovezl zásobovací farářbus spolu s horou řízků, zelňákama a dalšíma pochutinama) začaly padat kroupy velmi hustě! v prostředí salóního kupé v suchu jsem mudrovali, jak to mají ti motorkáři v takovém počasí těžké, co to ustalo vraceli se API z výletu a šokovali prohlášení, že dole u jezera je vedro a sucho! Mezitím jsme odepsali vlčákasbráchou, protože neodpovídali na sms, ani nezvedali telefony, tak jsme je prohlásili za nezvěstné a stejně jako mackovi jsem je odepsali, teda o Petrovi a Věrče jsme věděli, že mají problémy se spojkou na V11, tak o ty jsme se tolik nebáli big_smile. Vlčobrach dorazili vysmáti jako lečo pozdě odpoledne, že se koupali a nespěchali a táááák, no comment... dole jsem odchytili chomutováky, co je navnadil mittwoch, aby potom s nima nejel big_smile (teda možná už v pátek, fakt mi to nějak splývá, no určitě v pátek, v sobotu už jeli do vlčího doupěte do bavor!). Jízdy a prohlídky mulo mecanico! Kapela, bumbání, tombola (utratili jsme několik desítek euro zbytečně, malina jako hlavní lositel všech losů se rozhodla, že by bylo blbý, abychom něco vyhráli, když ona losuje, aby to nepovažovali ostatní za fixlovaný, tak se snažila a nevyhráli jsme vůbec NIC! smile ). Byli oceněni tři kluby za účast - finský, polský a samozřejmě ten nejlepší - český MGCB! večerní program byl poznamenán deštěm a bouřkou, jako vždy smile

Neděle - po překvapivě příjemném spaní na radnici (bo jsme Petra eliminovali špuntama v uších) nás ráno brácha honil k časnému odjezdu, jako vždy smile Itálie nic moc, vlčák se stále kochal, v tunelech zácpy, i s kuframa jsme to proráželi mezi autama, dost velký provoz až do švajcu, zima 15 st., od moritze jedno z nejlepších svezení všech dob, malý provoz, 20 st., táhlý rychlý zatáčky, suchý čistý asfalt, nádherná jízda, malina i brácha mi byli pořád za zadkem (velké uznání!!!) vlčák se kochal smile , ale šlo to. rakousko opruz quli provozu, opět zkratka přes vesnice, konečně volnější silnice a to vydrželo po dálnicích až do prahy, zastávka u mekáče na rozvadově, na pokec, teda bez bráchy, ten pospíchal, jako vždy smile

A to je stručně vše, zbývá doplnit cestu farářů, na chvíli spojenou s Kubajzem (ilegální překročení hranic, kontroly símírů, ježdění po stelviu tam a sem bez benzínu), cesty střelců API (alenapetrivan), cesty kochačů vlčobracha...

celkem ujeto ke  2000 km, prům. spotřeba u Norge 5,4 lt, maximálka zaznamenaná 209 km se třema kuframa a mrtvou tetou, opravy - upadl mi šroubek z helmy, brácha měnil prasklou žárovku...

Příští rok, snad větší účast, pokud se zadaří, překvapíme taloše množstvím malorážek, dejte dohromady stornella, dinga, trottery, dovezem to tam v dodávkách, ale do Morterone na nich!!!

Ciao, sorry za delší příspěvek big_smile

MOTO GUCCI  أفضل حقيبة يد   MOTO GUZZI V7 RACER   أفضل دراجة

12

vyčerpávající! :-)

13

Aj jaj, jak tady čtu Petrovu road movie, tak je mi to ještě jednou trochu líto. 

My vyrazili podle plánu už v sobotu 10.7.. Všechno šlo jak na drátkách až do 13. 7., kdy jsme to zabalili u moře, a vyrazili  na sever směr Marmolada. Cestou přes v mapě nenápadné Passo Rest Verunčino Ballabio prvně naznačilo, že takhle možná néééé. (Mimochodem Passo Rest je za TREST, převýšení sice nic moc, ale tornáti jsou místo na silnici navlíklý spíš na stezce pro cyklocrosisty.) Pak ale vychladlo (Ballabio), dělalo jako že nic přes Tre Croci a Cortinu až do Malga Ciapely přímo pod Marmoládou, a úplně nás zase ukolíbalo. Možná pomohlo přídavné dešťové dochlazování.
  Další den jsme chtěli udělat osmičku přes celou Sella Rondu a pak zamířit k západu a už se přibližovat k Morterone, ale už v půlce výstupu na Sella Joch se Ballabio vyjádřilo úplně jasně:  "Dál jen na dvojku. Nebo vůbec." Spojka spojkovala slušně jen  úplně studená, což byl stav, který v dané lokalitě a daném ročním období nebyl udržitelný ani chvilku. Odvzdušnění nepomohlo (nicméně dík Jirkovi a Standovi za telefonickou asistenci), tak jsme se vydali volným krokem  (na tu dvojku) po servisech ve Val di Fassa, vstříc interaktivnímu kurzu Italštiny. V prvním nás odmítli (jen auta), ve druhém (jen Aprilie) mechanik se slušnou hladinkou provedl další "odvzdušnění" otevřením nádobky na řidítkách (??) a následně nás odkázal na Guzzi servis v Roveretu 150km na jih. Pak jsme si  pár hodin do večera počkali na odtahovku, která přijela právě když nám došla voda a Ballabio (i s klobásou) na korbě  náklaďáku zamířilo do garáže a my dva na Brévě zpátky přes kopce k včerejšímu hotelu.
  Ve čtvrtek jsme dělali doprovodné vozidlo odtahovce do Rovereta do servisu TRINCO, kde se Ballabia ujal Alberto. I přes jazykovou bariéru  zněl verdikt jasně: La frizione caput, 600€, 6 dní.  Zbytek dne jsme  strávili smlouváním o čas. Nakonec se do toho rovnou pustili, Alberto nám ukázal svoje soukromé muzeum Guzzinek (určitě víc než  padesát kousků) a navíc nám domluvil i ubytování v místě. Ten den vrcholila naše patnáct let odkládaná svatební cesta přesným výročím, tak jsme si dali "luxusní" Roveretskou pizzerii a ve společnosti senegalských zlodějíčků  to zapili vínem z plastových kelímků.
  Oprava byla hotová v pátek v pozdním odpoledni a my pod tíhou faktů (Malström na účtu, ještě 300km do Lecca na západ směrem do bouřky, 43 st.C (?), špatně objednaný ubytování v hotelu u Mandella + nemáme spacáky,...)  letošní Morterone vzdali a vyrazili zpět do chládku Val di Fassa a dál do Malga Ciapely do vyzkoušeného hotýlku s Grappou tipische.
  V sobotu jsme ještě pěkně pojezdili po okolních kopcích a pak v neděli mazali domů. Spojka spojkovala jak se na novou patří, ale na prvních rovinkách nás Ballabio ještě jednou pěkně vyděsilo: "Co se to děje?, plyn nadoraz a nic se NEDĚJE!!!. Tohle přece není Ballabio. Že on byl ten Alberto nakonec pěkný lišák a dal tam motor z některýho svýho muzeálního kousku??..." Ale nakonec ne. To jen táhlo od plynovýho lanka se v půlce svého chodu zaráží o dopředu posunutou regulaci zadního tlumiče, Úúúúúfffff.
Omlouváme se Albertovi za plané podezření, bylo toho moc.
A hlavně se omlouváme se Maxovi, který na naší záležitost nezapoměl.
A příští rok s námi určitě zase počítejte, doufám, že se do toho nevloží Bréva.
Ciao Petr a Veru