1

Téma: Zahřátá nestartuje

Ahoj,
po pár sezónách mi moje Breva přestala startovat, když je venku velké horko a je zahřátá (relé pod sedadlem cvakne, ale startér je uplně ticho), Startér jsem nechal rozebrat a vyčistit - vše je prý OK. Při pokusu o start napětí na budíku  na 5 s poklesne jako když chce startovat ale nic se neděje. Roztlačit jde OK.
Na cizích fórech jsem se dočet že prý to bývá studeňák na ovládacím kabelu ke startéru, nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?

2

Re: Zahřátá nestartuje

Vyzkoušej vyměnit relátko starteru pod sedačkou občas odejde.
Ciao Jirka

Guzzi na věky a v Mandellu a nikdy jinak!! Táááááák.

3

Dik za radu, ale to uz jsem delal. Nedaval jsem nove, ale jen je prohodil - jsou tam stelna, ale bohuzel bez vysledku. Mam podezreni na spatny ovladaci kabel starteru.

4

Dave napsal:

Dik za radu, ale to uz jsem delal. Nedaval jsem nove, ale jen je prohodil - jsou tam stelna, ale bohuzel bez vysledku. Mam podezreni na spatny ovladaci kabel starteru.

Dejve, živím se zkušebačinou na regulátorech napětí generátorů a to co popisuješ mi přijde jako někde povolený spoj a nemyslím, že na silovém kabelu, ani kontakt relé. Zkusil bych projít všechny obvody týkající se startovácí cesty. Začít od spínací skříňky, domačknout fastony, dotáhnout šroubky na vodičích, oka na kabelech. Měl jsem kdysi podobný problém na regulátoru v Barmě (podle tvého popisu opačný). Ráno to nebudilo - vysoká vlhkost, odpoledne když pálilo slunce šel jako dělo - jako moje brevička. Já vím smile dobře se mi to píše, ale chce to se nějak dostat na kabely, kus motorky rozebrat a v tom ti bohužel neporadím. Nikdy jsem to nedělal. NO zkus a uvidíš. JArda

5

A ještě mi napadlo, někde překlesanej kabel, jak se mašina ohřeje, dotkne se kostry- paralelní svod, napětí na budíku poklesne, ale kapacita baterky není schopná uživit startér spolu se zkratem. Proto se nic neděje. JArda

6

Ahoj,
díky za rady
dnes jsem měl čas tak jsem se na to podíval.
Měřil jsem pokles napětí na ovládacím kabelu starteru a  mezi baterkou a start. rele byl pokles přes 1V , je možné že v teple byl ještě vetší..
Rozebírat pul motorky a měřit každý konektor, a že jich tam je, se mi moc nechtělo tak jsem natáhl nový přímo od baterky k relé a pokles je 0V.
Ještě jsem koukal na zahraniční fóra a prý se to u Guzzi stává.
Po opravě startuje, tak doufám, že bude i za tepla.

D.

7

Dave napsal:

Ahoj,
díky za rady
dnes jsem měl čas tak jsem se na to podíval.
Měřil jsem pokles napětí na ovládacím kabelu starteru a  mezi baterkou a start. rele byl pokles přes 1V , je možné že v teple byl ještě vetší..
Rozebírat pul motorky a měřit každý konektor, a že jich tam je, se mi moc nechtělo tak jsem natáhl nový přímo od baterky k relé a pokles je 0V.
Ještě jsem koukal na zahraniční fóra a prý se to u Guzzi stává.
Po opravě startuje, tak doufám, že bude i za tepla.

D.

Tak super, zkus i za tepla a ozvi se. Měj se. Jarda

8

No nevim jestli to stihnu jste letos vyzkouset. Dělalo to jen  kdyz bylo venku teplo (pres 25) a jeste ne porad.
doufam, ze uz se to neukaze.

9

Dave napsal:

No nevim jestli to stihnu jste letos vyzkouset. Dělalo to jen  kdyz bylo venku teplo (pres 25) a jeste ne porad.
doufam, ze uz se to neukaze.

Ahoj Dave,

přečetl jsem si Tvůj příspěvek a prosím o odpověď zda se po opravě podařilo odstranit problém se startováním u Brevy. Mám stejnou zkušenost. Vždy po ujetí cca 1000km se projevila závada jak jsi popsal.  Po roztlačení pak startovala normálně.

Díky Farina

10

Ahoj,
zdá se, že vše je OK, V létě jsem byl v Itálii kde bylo přes 30ve stínu a i po courání v kolonách městem chytla hned.
Letos najeto okolo 7000-8000 Km a ani jednou se nestalo, že by netočila.
Jesli chceš můžu poslat fotku opravy přes e-mail.

11

Ahoj resim stejny problem. Prosim posli foto, ktere nabízíš na email:
romanvyso@seznam.cz mooc diky

12

Roman_Miretice napsal:

Ahoj resim stejny problem. Prosim posli foto, ktere nabízíš na email:
romanvyso@seznam.cz mooc diky

odesláno

13

Dave napsal:

Ahoj,
zdá se, že vše je OK, V létě jsem byl v Itálii kde bylo přes 30ve stínu a i po courání v kolonách městem chytla hned.

Ahoj,

pošli mi ji prosím na adresu: mfara@atlas.cz

Díky moc

14

můžete mi zaslat schéma na email   kgiebner@volny.cz

díky

15

Mohu také poprosit o foto a popis té úpravy (limba.ul@seznam.cz)? Naučil jsem se s tím žít (tři roky), ale někdy se stanu předmětem posměchu povislých koz big_smile (BMW) big_smile. Grazie

Dave napsal:

Ahoj,

16

Hmmm, vysoké teploty zrovna dnes ráno nebyly a stalo se mi to samé smile
Vytáhnu racera z garáže, jdu se doobléknout, ulovit psa a taaak, přijdu k motce, klíčkem otočím, rozsvítí se všechno, startér, trochu zabere a jinak nic. Tak znovu zkusím a už ani neotočí. Takhle dvakrát, třikrát, nakonec jsem to vypnul, chvíli počkal a znovu a šlo to... Nevím, co to bylo, najeto necelých 5 tisíc... sad
Ale jezdí krásně, skoro bych napsal "boží jízda", ale nechci brát Jeho jméno nadarmo wink

PS
Pokud někdo máte V7 s plastovou nádrží, ověřte si u svého prodejce, zda nemáte svolávačku na úpravu odfuku z nádrže. V Americe to mají od prosince, od února to běží v Evropě. Ten úžasnej ekobenzín se odpařuje více, než konstruktéři počítali a plastové nádrže se mohou nafouknout, stejný problém řešila Ducati i BMW...

Naposledy upravil: Petas (27-03-2012 10:26:50)

MOTO GUCCI  أفضل حقيبة يد   MOTO GUZZI V7 RACER   أفضل دراجة