Téma: Pohřeb

Ve čtvrtek 21.10.2010 jsem se v Praze zúčastnil posledního rozloučení s Martinem Horáčkem. Mladým, inteligentním klukem, kolegou motocyklistou a úředujícím presidentem Harley Davidson Clubu Praha.
Sjelo se zde mnoho motocyklů a čest mu přišlo vzdát mnoho lidí spojující pocit kolegiality a lásky k motocyklům. Za mnohé mohu jmenovat zástupce HD clubů z Moravy i zahraničí, zástupci několika MC, přátelé z Jawáče i lidi od Triumphů. A ti co se nemohli zůčastnit osobně, poslali alespoň kytici či věnec. Až na MGCB. Bylo mi stydno a marně se to snažím pochopit.
Zřejmě má někdo problém si přiznat, jak dlouhá historie HDCP a "Guzzáky" pojí. Jak jsme se v dobách ne tak dávno minulých rádi zúčastňovali akcí, která HDCP pořádal. Pro ty co si nemohou vzpomenout nebo nevědí, si z mnohých dovolím jmenovat zahajování sezony v Poděbradech a její ukončování v "Lažánkách".
Zcela chápu, že je mnohem příjemnější se zúčastnit Jawácké zakončovačky, než pohřbu, ale na věnec či alespoň květinu, by se snad v klubové pokladně nějaké peníze našli.
Jen chtít a nemyslet jen na sebe.
Petr B.

2

Re: Pohřeb

Zdar Petře já osobně jsem ho neznal, tudíž jsme na pohřeb nejel. Nevím proč jsi se neozval a nedomluvil se s náma na nějaký věnec nebo kytku, když jsi věděl že tam pojedeš, jsi také přece člen klubu a víš jak to chodí s klubovýma penězma. Vůbec tedy nechápu co jsi  tímto příspěvkem chtěl nám ostatním z klubu naznačit. Petr T.

Idea Uno  T5

3

Ahoj Petře,
já jako neklubová příznivkyně si myslím, že když někdo někoho nezná tak mu nejde na pohřeb. Také souhlasím s Mittwochem, že když ty jsi také člen klubu si mohl něco na ten
pohřeb vymyslet když jsi věděl že tam pojedeš. Máte to kluci přece po telefonu stejně daleko a nebyl by snad problém něco domluvit. No a mohla tam být kytka nebo věnec.
Nevím proč teď ostatní z klubu jsou špatní, když jsi na pohřbu byl ty.
To je můj osobní názor.
JR

4

Mittwoch napsal:

Zdar Petře já osobně jsem ho neznal, tudíž jsme na pohřeb nejel. Nevím proč jsi se neozval a nedomluvil se s náma na nějaký věnec nebo kytku, když jsi věděl že tam pojedeš, jsi také přece člen klubu a víš jak to chodí s klubovýma penězma. Vůbec tedy nechápu co jsi  tímto příspěvkem chtěl nám ostatním z klubu naznačit. Petr T.

Naprosto souhalsím s Mitwochem a vlastně není co dodat.
Existují maily a telefony, kde se dají tyto věci řešit osobně.
A navíc na Klubové sekci a ne v Moto Guzi obecně!
Jirka

Guzzi na věky a v Mandellu a nikdy jinak!! Táááááák.

5

JR napsal:

Ahoj Petře,
já jako neklubová příznivkyně si myslím, že když někdo někoho nezná tak mu nejde na pohřeb. Také souhlasím s Mittwochem, že když ty jsi také člen klubu si mohl něco na ten
pohřeb vymyslet když jsi věděl že tam pojedeš. Máte to kluci přece po telefonu stejně daleko a nebyl by snad problém něco domluvit. No a mohla tam být kytka nebo věnec.
Nevím proč teď ostatní z klubu jsou špatní, když jsi na pohřbu byl ty.
To je můj osobní názor.
JR

Také souhasím.
Jirka

Guzzi na věky a v Mandellu a nikdy jinak!! Táááááák.

6

Petr Brábník napsal:

Zcela chápu, že je mnohem příjemnější se zúčastnit Jawácké zakončovačky, než pohřbu, ....

Nebylo to náhodou v jiném termínu? smile Pohřeb v pracovní den a jawáči v sobotu? Ta tvoje poznámka zavání demagogií, jako že to bylo ve stejném termínu a že kluci z klubu dali přednost zábavě před pohřebem, trochu podpásovka podle mě.

Na druhou stranu, ne všichni mohou z práce vypadnout bez schválené dovolené, u nás podané minimálně 3 neděle dopředu a to se o termínu pohřbu nic nevědělo, sám bych se jel podívat, protože každého motorkáře je škoda, ale z tohodle důvodu to pro mě nebylo možné.

Honza B.

Moji odpověď máš v soukromé zprávě, Petře ... netřeba prát špinavé prádlo veřejně, i když sis s tím začal.

8

Vážení kolegové,
dovolím si reagovat na Vaše připomínky k mému příspěvku.
Především, pohřbu jsem se zúčastnil jako soukromá osoba. Nikoli jako člen či dokonce zástupce klubu.
V příspěvku, který jsem si zde po dlouhé době dovolil napsat, jsem pouze shrnul kde jsem byl, proč, co jsem tam viděl a jaký jsem z toho měl pocit. Nevidím tedy důvod, proč bych se s tím měl "schovávat" do klubové sekce. Hovořit navíc o nějakém "praní špinavého prádla" mi nepřijde na místě.
Nikomu bych si nedovolil podsouvat co ke komu a v jaké situaci cítit. Popsal jsem jen ty své pocity.
A již vůbec bych vedení klubu nechtěl radit jak se té které situaci zachovat. Proč tedy ty útoky na mě, že jsem někoho k něčemu nevyzval.....
Jen je můj osobní názor, že když už se na klubové stránky vyvěsilo oznámení o Martinově úmrtí a pohřbu, měli se představitelé klubu  zachovat jinak než se zachovali. Popsal jsem i to,  co mě k tomuto názoru vedlo.
Tímto ze své strany považuji celou záležitost za uzavřenou.
Čiao. Petr B.

Naposledy upravil: Petr Brábník (27-10-2010 13:03:17)

Mezi klubovejma motorkářema se oba pohybujeme dost dlouho, Petře, takže si třeba vzpomeneš, že věci spojené s motorkama (včetně účasti na pohřbech, což k tomu bohužel vždycky patřilo a v poslední době čím dál častěji patří) se obvykle řeší v klubu, jsem-li jeho členem.

Tak to bylo už v dobách před webem a mobily, kdy se všechno domlouvalo přes pevné telefony ... a zpravidla domluvilo! Teď by to mělo být jednodušší, ale jak je vidět, není. Poněvadž se sice zdokonalila elektronická pojítka, ale taky se změnili lidi.

Poučovat klub ex post o tom, co se mělo či nemělo, vůbec není fér. Myslím, že sis to po logických reakcích ostatních účastníků fóra sám uvědomil. A dodatečná sebeobhajoba s obraty jako "soukromá osoba", "... vůbec bych vedení klubu nechtěl radit ..." apod. tuhle Tvoji minelu neomlouvají.

Cítíš-li se členem klubu, mohl jsi předem písnout návrh.  K tomu tohle fórum je a své návrhy zde uplatňují nejen členové klubu, ale všichni účastníci fóra. Fórum tím přispívá k intenzitě klubové činnosti a motorkářského života obecně.
Pokud jsi to neudělal, ex post "popisuješ své pocity" (navíc se zřetelnou dávkou demagogie) a v odpovědi na reakce ostatních se vydáváš za "soukromou osobu", členem klubu se už zřejmě necítíš. Je mi to líto.

Možná ses měl dát na politiku, Petře, tam jsou takové praktiky asi obvyklé. Ale mezi nás motorkáře je prosím netahej.

Zbyněk

10

Ahoj Petře, já se pokusím být úplně nestranný. Na jednu stranu rozumím tomu, co píšeš a jak ses cítil. Na druhou stranu klub není "něco tam někde". Klub jsou lidi. Vedení, členové. A každá akce musí mít svého iniciátora. Takže ano, aspoň kytka od MGCB tam být měla. Jestlis Martina znal a nebo ses na pohřeb chystal, fakt asi stačilo písnout, nebo zavolat. Mělo by to být poučení i pro nás ostatní. Jestli víte o akci, kde by MGCB měl být přítomen, nebo prezentován, tak to dejte vědět!

Až uvidíš žluté grísko, budu asi někde blízko.