1

Téma: karbon, LED, SPZ, řidítka na Griso

Byl by k mání nějakej doplněk na Griso v karbonu? Chtěl bych měnit plastové díly v imitaci "chrom" a zejména rámeček přístrojovky, držáky bowdenů, blinkry...tj. plastové hyzďáky. Máte někdo tuchu, u koho to objednat? Díkec za typy.

rámeček přístrojovky

Naposledy upravil: GrisoSE (03-03-2011 10:23:57)

2

Re: karbon, LED, SPZ, řidítka na Griso

Instalovali jste někdo na Griso LED blinkry..? A čekají mně nějaké záludnosti? Instalace nejakých věciček do elektrosoustavy..? Odpory? Blackboxy..? A tak? Abych věděl co objednat. Resp. jde konkrétně o Rizoma Track 77, musím použít při instalaci i přiložené rezistory..? Nebo to i bez nich bude "blikat" normálně..?

Mimochodem, dostal se mi do rukou univerzální držák SPZ Rizoma...jakože jde nainstalovat na Griso. Bez úprav to samozřejmě nejde, muselo by se vrtat, řezat závity na větší šrouby, pokud by to vůbec šlo atd...takže jsem (cestou nejmenšího odporu) nechal napálit a naohýbat hliníkový díl (půjde do černého eloxu), který se namontuje na 4 díry, které zbudou na podsedlovce Grisa po demontáži blatníčku a Rizomí zbytek na to půjde krásně namontovat. Nechal jsem to napálit i délkově stavitelné (oválné díry). Pokud by byl zájem..? Další zoufalci, kteří se nechali chytit na "univerzální držák"..?

Fotky dodám později

Naposledy upravil: GrisoSE (02-03-2011 16:51:34)

3

Napálit jsem se nenechal smile ale už jsem uvažoval o nějakém hezčím držáku RZ na Griso.Originál se moc nepovedl smile Uvidím,až budou fotky...

Griso 850

4

jak z řidítek vymontovat závitové koncovky, do kterých se motnují závažíčka? abych mohl dát Rizomí..? nebo je to nalisované?

5

z řidítek jdou koncovky ukončené šestihranem (po odmontování závažíček) vymontovat. Jen je potřeba pořádně zabrat, protože je to vydatně zakápnutý lepidlem na závity. Tj. Rizomí by měly jít namontovat bez problému.

6

blinkry Rizoma Track 77 potřebují jen dodané blackboxy, odpory není potřeba zařazovat..? po vyzkoušení bez odporů to funguje normálně...tak doufám, že to vydrží...

Naposledy upravil: GrisoSE (05-03-2011 18:59:37)

7

nepotřebujete někdo zbytkyz MG Griso 2010..?

PunBB bbcode zbytky

PunBB bbcode blatník

8

Co se příslušenství týče, dal bych řeč... tel: 602331357

9

Cus, s tim rizoma drzakem spz nevim. Mam ho a nemusel jsem tedy vrtat a predelvat nic. Respektive to ze tam na prvni nejde,tak to nejde,ale ja ho mam pod sedlem a v poho. Trochu upravy to chtelo,ale rozhodne ne nijak zasadni. Ojledne Led blinkru. Zkousel jsem rizoma blinkry a blikaly normalne. Mely by mit odpor jiz v blinkru jako takovem. Nakonec se mi to ale nelibylo. Uz to moc zmenilo charakter Grisa a to nechci. Zvolil jsem tedy cestu striknuti orig blinkru a led zarovek do nich. Zarovky prijdou pristi tyden,ale i kdyz by mely mit take uz odpor v sobe,tak po vyzkouseni lehce svitily i kdyz nebyly zapnute. Vyrobce mi na to nebyl schopen odpovedet. Je mozne,ze ta jedna co jsem zkousel mohla byt vadna. Pokud ne,tak to budu muset resit externe. Kdyztak klidne cinkni nebo na motorkarich pod mattua mne taky najdes a muzem se o tom pobavit. Jinak doporucuju si orig dily nechat...

Moto Gucci forever aneb bez kvalitní kabelky nikam nejedu....

10

emerson napsal:

Co se příslušenství týče, dal bych řeč... tel: 602331357

cinknu zítra

11

držák by asi namontovat šel, ale musel bych říznout původní blastníček a kotvit to do něho, nebo navrtat nové díry..? do původních děr na Grisu Rizomí namontovat nejde, má jiné rozteče děr a jiné prům. šroubů, a protože mám možnost, nechal jsem napálit držák, který půjde na tyto origo šrouby

PunBB bbcode test

PunBB bbcode test

bliknu ho. tento víkend se k tomu nedostal.

LED už mám nainstalované - miniaturní vysoce svítivé blinkry rizomatrack77. vzhled neruší, naopak, jsou nenápadné oproti těm rádoby chromovým bambulím  v origo verzi. Bliknu to příští víkend dodělané. Zapojené už to mám. Odpory jsem neinstaloval a funguje to bezproblémově jen s dodanými blackoxy.

PunBB bbcode test

pokud Ti budou chybět odpory, zbyly mi rizomí 8x po 10 Watt

PunBB bbcode test

Naposledy upravil: GrisoSE (06-03-2011 22:48:00)

12

Jojo,sviti paradne. Mel jsem sice jine,ale svitivost hude stejne dobra. Pak uz je to jwn otazka vkusu. Me Ry bambule k te motorce sedi. Takze jsem je jen strilnul na mat.cernou. Navic jsrm tam nechtel davat neco co stoji ranec nenavi me na 100pro,vis jak:-). Tohle me stoji 1/4 ceny a jeste me to. Takze znacka ideal :-D. Nemam ted v hlave jak presne mam drzak spz pridelanej. Uz je to pres rok,ale schvalne na to kouknu. Kaudopadne urcite je to na orig diry a orig srouby. Jedinne co jsem delal,byla uprava ohledne toho prolisu ze spodu pod svetlem.

13

tak to jsme na tom úplně stejně smile mám doma základ na plasty i černej matnej sprej smile chtěl jsem ty "chomy" na blinkrech stříknout, ale nakonec jsem to pořešil Rizomou. Ty blinkry stojí ranec, ale na druhou stranu "smrdí kvalitou". dojem z plastové ojebávky a oproti kovovému výrobku, ve kterém nějaká ta přidaná hodnota je, to je to, co se mi na tom líbí.

nemáš jinej "univerzální" držák od Rizomy..? ten můj mi poslali z YShopu jakože ke Grisu a nevím, že by existoval ve více variantách..?

pošli mi fotku se stříknutými blinkry, ze zvědavosti smile
a co jsi to instaloval za Járovky do předního světla..?

Naposledy upravil: GrisoSE (07-03-2011 10:22:13)

14

Do předního světla jsem dal klasickou bílou žárovku s větší svítivostí. Už jsem jí měl na 1100 a fungovala dobře a o cca 50% větší svítivost byla hodně znát. Přemýšlel jsem i nad xenonem, ale nakonec jsem se na to vybodnul...Ohledně blinkrů máš pravdu, ale je to jak jsem psal. Nemám problém dát více peněz, ale nenašel jsem takové, které bych tam dal a řekl si...JO, to je přesně ono.. Takže jsem to vyřešil takto a když nějaké najdu, klidně je vyměním:).Foto hodím jakmile to budu mít hotové. LED bych měl mít tento týden, takže to namontuju a pošlu. Hodím k tomu i ten držák spz. Myslím, že to bude ten stejný co máš Ty. Taky je z Yshopu.

15

konkrétně jakou Járovku..? vybavíš si to..? tj. kdo to dělá, prodává atd. nebo to seženu běžně na pupách..?

16

Je  to obyč bílá žárovka s větší svítivostí. Firma je Thungsram a žárovka H4 mega light + 50.Kupoval jsem jí normálně v Hondě. Stála kolem 200 Kč nebo tak nějak. Už nevím. Ale žádná šílená cifra.

17

vlevo první kus z oceli a v laku, ale nechám nalisovat nerez, která půjde do eloxu, vpravo původní držák Rizoma
PunBB bbcode test
PunBB bbcode test
PunBB bbcode test
ještě poředělám uchycení blinkrů...to Rizomí je hrozně humpolácký...hodím to pod sedlovku na místo kotvení držáku SPZ

Naposledy upravil: GrisoSE (14-03-2011 16:19:51)

18

prohnal jsem Griso po brněnském okruhu. jsem do bezvědomí nadšen. ale...chtělo by to něco udělat s motorem v otáčkách 3000-6000, pak už to jede ohromě. aspoň podle prvních jízd. projedu to ještě jednou 30.8. zkoušeli jste někdo úpravy na Grisu? Výfuky, sání, mapa? se záměrem poladit motor, o vzhledové úpravy nejde...

Naposledy upravil: GrisoSE (19-08-2011 09:17:57)

19

nech si prehrat mapu,ja to udelal na sportce a je to min. vo level lepsi,spodek je pouzitelnej a ten propad neni takova traga a vrsek mnamka,jestli teda mas ctyrventil,tam se to moc soudruhum moc nepovedlo v civilni verzi,je to takovy mrtvy.jinak mi muzes brknout 604403326

20

spis bych potreboval vymyslet co se stojankem, v levotocivych pekne jiskrim. nemate zkusenost jestli obecne pritvrzeni umozni krapet vetsi naklon??

21

to mi povídej, ale intelignetní řešení mne ještě nenapadlo :-(

Gonzo napsal:

spis bych potreboval vymyslet co se stojankem, v levotocivych pekne jiskrim. nemate zkusenost jestli obecne pritvrzeni umozni krapet vetsi naklon??

22

Stojan a všechny okruhové nedostatky Grisa jsem vyřešil velmi jednoduše. Přikoupil jsem Aprilii RSV 1000 R Factory a nechal ji přebaslit do okruhové verze. Je to určitě levnější, než mlátit Grisem smile

Naposledy upravil: GrisoSE (28-02-2012 10:02:40)

23

....říkal jsem inteligentní :-D :-P :-D

24

dal jsem mu ve svěráku tři rány kladivem a fertig,už má tu správnou polohu

25

tak teď nevim který z těch dvou řešení je lepší :-D
:-D