1

Téma: Tachometr Breva 1100

Zdravím všechny příznivce naší značky a zvláště pak Jiřího Jiranta. Chci se s Vámi podělit o nepříjemnou zkušenost, kterou bohužel nyní před sezonou řeším. Vlastním BREVU 1100, kterou jsem koupil novou v 03/2006 a do dnešního dne najezdil bez větších problémů cca 20.000km. Zhruba po třech letech jsem zpozoroval, že se mi občas zamlží vnitřní sklíčko tachometru, které se však po krátké době opět odmlžilo. Letos jsem poprvé nechal BREVU v nevytápěné a né asi úplně suché garáži :@. Koncem února jsem ji šel zkontrolovat, jako každých 14 dní a všiml jsem si opět zamlženého tachometru. Otočil jsem klíčkem, nastartoval, vše se zdálo O.K., ale nezobrazily se žádné digitální údaje!! Tímto chci upozornit, aby jste tyto věci nepodceňovali (mlžení tachometru, uskladnění moto. v zimě) a pokud máte podobný problém s tachometrem, určitě to řešte pokud možno v rámci záruky, nebo přetěsněním budíků. Nejsou zrovna nejlevnější!! Jdou rozebrat a pokud by chtěl někdo poradit jak, poskytnu minimálně info. Já mám teď budíky komplet rozebraný a budu se modlit, aby mi to jeden šikovný elektromechanik opravil. Tak snad se letos svezu a konečně se podívám i do Anína :-).
Ciao

2

Re: Tachometr Breva 1100

hmm, žádné dobré zprávy, občas mám také zamlženo.. :-(

pokud se ti bude chtít, můžeš sem dát návod "jak na to" , tuším že by se mi mohl hodit..
zatím vše funguje, ale preventivně se do přetěsnění asi pustím..

3

Letošní sezona je snad zachráněna :-)! Dnes jsme zprovoznily přístrojovku a zdá se, že to bude O.K. Problém byl skutečně pouze v LCD displeji (K.O.)! Nejenom pro "dva_hrnce" sem vložím fotodokumentaci demontáže přístrojů a pokud bude zájem i nějaké technické info.

4

Zde je odkaz na fotogalerii: http://limbaul.rajce.net/Budiky_MG_Breva_1100 Při aplikaci transparentního silikonu postupujte podle doporučeného návodu !!!! Pokud si na to netroufnete, můžete mě kontaktovat. Práci zdar :-)
Ciao

5

Na Grisu jsem loni řešil podobný problém a obávám se, že mne to letos nemine znovu. Setkal jsem se s odpovědí, za kterou bych vraždil....."no jo no...to je nemoc Gris" :-))))). Takže pokud se to bude opakovat, rozhodně budu řešit v rámci záruky!!!!

Moto Gucci forever aneb bez kvalitní kabelky nikam nejedu....

6

limba napsal:

Zde je odkaz na fotogalerii: http://limbaul.rajce.net/Budiky_MG_Breva_1100 Při aplikaci transparentního silikonu postupujte podle doporučeného návodu !!!! Pokud si na to netroufnete, můžete mě kontaktovat. Práci zdar :-)
Ciao

pěkný fotonávod, dobrá práce!

MOTO GUCCI  أفضل حقيبة يد   MOTO GUZZI V7 RACER   أفضل دراجة

7

Mám 3 roky na brevě 1100 stejný problém. Díky za pěkné foto, asi se do toho pustím.

8

limba napsal:

Ciao

Ahoj, mám prosbu. Můžete mi zaslat na tel. 602314027 váš kontaktní telefon. Potřeboval bych se zeptat na nějakou informaci ohledně opravy tachometru na Brevě. Díky Farina