1

Téma: California

Zdravím, všechny. Jsem šťastným majitelem nové Californie, rok výr. 2006 (doprodej)
Pomalu se s ní seznamuji, je v záběhu. Mé nadšení ale trochu kazí dojem z řazení. Především při podřazování mám nelibý pocit, že se mě převodovka rozletí. Jsou to nehorázné rany, i když používám meziplyn, a to hlavně při zařazování dvojky a jedničky. Je také docela problém najít neutrál, pokud se zrovna netrefím do polohy mezi jednotlivými kvalty, 2,3,4,5. Proto prosím o informaci zda je to v záběhu normální a jestli to po čase vymizí, nebo zmírní. Mám z toho dost nepříjemný pocit. Díky "Wolf"

2

Re: California

ahoj jsem také šťastným majitelem californie a musím ti napsat. převodovky u těchto strojů jsou tzv blbuvzdorné, vydrží opravdu hodně. hlučnost řazení je normální a nezmizí. přesnost(nepřesnost) řazení musíš natrénovat a trochu si na to zvyknout . u mé motorky trochu pomohlo když mi v guzzi servizu u pana Průchy vyměnili olej v převodovce.přesnost se zlepšila. hodně km a štěstí přeje gg.

3

Zvykneš si ! Měl jsem úplně stejné pocity, když jsem si koupil Californii s najetými 10 000km. Pořád jsem koukal odkud vyběhnou zuby. Mám najeto 25 000 a zuby jsou pořád na svém místě. A ten "krásný" zvuk při řazení mi dnes zní naprosto přirozeně. A neutrál se občas taky najde. Ale nevyměnil bych ji ani za nic.

Mnoho šťastných kilometrů.

4

Nevím zda jsou převodovky shodné, ale na Brevě mám najeto 46tis. km a už se celkem ztišila, časem si sedne smile

S neutrálem problémy nemám a na podřazování už jsem taky konečně našel grif aby to šlo jak po másle, ale po přestupu z japonce jsem si zvykal celkem dlouho.

A když byla Breva nová, tak se mě ptal kamarád co jel na Duc. , jestli jsou ty rány normální, jestli prej to nemám rozbitý.. big_smile

5

Cau,
shodou okolností taky zajíždím novou Californii. Z předchozích motorek vím, že to chvilku trvá, než člověk najde ten správný grif, otáčky, souhru spojka-plyn-noha a tak. I u Cali jsem s tím zpočátku válčil, ale postupně se to zlepšuje.
Nicméně předpokládám, že tady to asi nikdy nebude úplně hladká záležitost ;-)
Jak píše gg, je to asi prostě jedna ze specifických záležitostí guzzi. No a pokud to převodovka vydrží, tak no problemo.
Tak ať nám to šlape a je co nejvíc příležitostí k tréninku :-)

6

Vybírám zadní pneu na Californii. Mám na výběr:

PIRELLI Sport Demon
CONTINENTAL Conti GO!
DUNLOP GT501 J Touring
MICHELIN Pilot Activ R
BRIDGESTONE BT45 R Sport Touring

Má někdo zkušenosti, doporučíte?

7

Zdravím, Kamile.
Mám novou Norge a mám najeto teprve 1.100km. Jsem rád, že jsi toto téma otevřel, protože mám úplně stejné zkušenosti. Velkou radost mi ale udělali všechny další odpovědi starých harcovníků MG a jejich konejšivé odpovědi. Poslední takovou zkušenost, s obdobným,hlučným řazením kvaltů, jsem prodělal v roce 1973, kdy jsem ve svém pionýru Jawa-50, neměl skoro žádný olej v převodovce (byl "vycucán" sáním pístu, přes gufero, na klikovce - bývala častá a běžná závada v "pravěku" motorismu).
Také proto jsem se teď, ve 21.století, tomuto problému divil a byl jsem z toho dost rozhozený. Snažím se, hlavně při podřazování, použít meziplyn, s využitím optimálních otáček motoru a musím říct, že to má něco do sebe. Člověk musí být tak trochu muzikant, aby vystihl ten správný takt a tu, tak skvělou hudbu neúnavného srdce, svojí motorky. Když jí budeš naslouchat, tak jí záhy porozumíš.
Přeju ti brzké souznění se svou novou partnerkou.
Luděk

8

Zdar Wolfe,řešil jsem jednou podobný problém a to že šlo řazaní špatně a to ve větších točkách.Bylo to olejem,nalil jsem tam nějakej švýcarskej speciál kterej byl hodně řídkej.No a vrátil jsem se k Agipu Rotra a je to zas v pohodě. Mittwoch

Idea Uno  T5

9

Zdravím všechny příznivce MG!
Stal jsem se po 17 letech konečně hrdým majitelem MG California. Nutno přiznat, že jsem si pořídil 14 let zralou

10

Tak gratuluji! :-)

MOTO GUCCI  أفضل حقيبة يد   MOTO GUZZI V7 RACER   أفضل دراجة