1

Téma: Guzzi pro dlouhána...

Ahoj lidi...

...poslední dobou jsem se zakoukal do Guzzin, co říct, líbí se mi snad všechny, nejvíc mě ale chytli California, Bellagio a hlavně 1200 Sport. Bohužel momentálně nemám z mnoha důvodů možnost a čas se jet na ně podívat v reálu a tak doufám, že mi možná budete moci prozatím poradit tady...

...můj problém co se motorek týče je moje postava, 209cm a 135kg ... je mi jasný, že na Bellagio a Cali můžu zapomenout, ale myslíte si, že se důstojně poskládám na Sportku? Jste tu někdo podobně prostorově vybavený nebo neznáte někoho takového? Ročně najedu tak 20+ tis km, za každého počasí, teda kromě náledí ... je to Guzzi vůbec schopna zvládnout (mám na mysli bezproblémové chování bez ohledu na teplotu atd?

Díky moc

Kong

2

Re: Guzzi pro dlouhána...

Zdar Kongu,Sportka je moc hezká věc i já bych jí chtěl ale moje T5 mi bohatě stačí.Jezdí s náma dva chlapi který sportky mají a nejsou to vůbec žádný drobečkové.Ten z Hořic jel Finsko a zpět takže je super i na cestování,u mě by byla volba jasná.Ale musíš sám si vybrat a přeju ti hodně štěstí a doufám že se někdy uvidíme... Zdar Mittwoch

Idea Uno  T5

3

díky za odpověď ...samozřejmě si musím vybrat sám, ale bohužel mi v tom zatím brání v pohybu zraněné koleno abych si jí sám ozkoušel, proto sem doufal, že by se mohl najít někdo kdo by se podělil o zkušenosti. Jinak jakmile to půjde tak se na ní jedu podívat a když mi bude tak na ní i odjedu smile

4

kong napsal:

Ahoj lidi...

...poslední dobou jsem se zakoukal do Guzzin, co říct, líbí se mi snad všechny, nejvíc mě ale chytli California, Bellagio a hlavně 1200 Sport. Bohužel momentálně nemám z mnoha důvodů možnost a čas se jet na ně podívat v reálu a tak doufám, že mi možná budete moci prozatím poradit tady...

...můj problém co se motorek týče je moje postava, 209cm a 135kg ... je mi jasný, že na Bellagio a Cali můžu zapomenout, ale myslíte si, že se důstojně poskládám na Sportku? Jste tu někdo podobně prostorově vybavený nebo neznáte někoho takového? Ročně najedu tak 20+ tis km, za každého počasí, teda kromě náledí ... je to Guzzi vůbec schopna zvládnout (mám na mysli bezproblémové chování bez ohledu na teplotu atd?

Díky moc

Kong

Ahoj Kongu,
já bych ti poradil Stelvio nové. Nádrž na 32 litrů 110 koní a co se týče spolehlivosti je to Guzzi takže žádný problém. Myslím že je to pro tvou postavu jako dělané.
Jirka

Guzzi na věky a v Mandellu a nikdy jinak!! Táááááák.

5

Riantini napsal:

Ahoj Kongu,
já bych ti poradil Stelvio nové. Nádrž na 32 litrů 110 koní a co se týče spolehlivosti je to Guzzi takže žádný problém. Myslím že je to pro tvou postavu jako dělané.
Jirka

díky, máš pravdu že by mi nejspíš sedlo, ale já na enduru jezdím do teď, předtím chopper a teď bych chtěl zkusit něco odlišného ... kapoty mě nic neříkají, a kromě Busy by mi ani nebyly ... na všechny ty krásný cafíčka můžu díky jejich ''velikosti'' taky jenom smutně slintat, takže mi chybí už jenom klasický naháče  ... a co si budu namlouvat, od tý doby co jsem prvně viděl Sportku tak na ní pořád musim myslet, je to hrozný, bojim se že mi nebude hehe

6

Ahoj,
Guzzi se neboj, ale nevim jak ta sportka, je sice relativně velká, ale s tou tvoji výškou bych asi taky volil to Stelvio.´
Méřim 190 a mám Brevu, což je stejný jako Sportka a poskládám se na ni ok, ale po dlouhý cestě jsem nějakej rozlámanej, tak taky pokukuju po tom Stelviu,
hlavně záleží kam na tom chceš jezdit.Ta Sportka mam tušim nádrž 18 litru což není málo ani moc, ale těch 32 na Stelviu je fakt super.

Naposledy upravil: Dave (07-07-2011 14:47:04)

7

ročně tak v průměru 13-15tis do práce, a dalších cca 10-15 všude možně ... jezdim v podstatě od března do listopadu v jakemkoliv počasí a denní/noční době ... předpokládám, že se sousedum bude dunění sportky v 5 ráno líbit smile

8

no nevim jestli na ježdení do práce bych volil sportku.
Jak píšu mám Brevu, ale na ježdení do práce mám Aprilku skůtra a je to fakt super - jezdim každý den 30 Km tam a 30 zpět (venkov - Praha) a Brevu mám na "výlety"

9

Dave napsal:

Jak píšu mám Brevu, ale na ježdení do práce mám Aprilku skůtra a je to fakt super - jezdim každý den 30 Km tam a 30 zpět (venkov - Praha) a Brevu mám na "výlety"

já používám jednu motku na všechno...od ježdění ''pro rohlíky'' po cestu na Gibraltar.

Do prace to mam cca 40km a z toho 35 po dálnici, takže sportka ideální. Já neřeším, že je nějaká motorka lepší na něco než jiná. Musí mě chytnout a pak s ní pojedu kamkoliv. Kdyby bylo po mým, a kdyby mi bylo velikostně tak jezdim třeba na Commandu od Nortonu nebo na V7 Racer ale na ty můžu maximálně tak koukat.

Já bych nedokázal nechat krasavici v garáži a prdelit se do práce na skůtru hehe

10

kong napsal:
Dave napsal:

já používám jednu motku na všechno...od ježdění ''pro rohlíky'' po cestu na Gibraltar.

Do prace to mam cca 40km a z toho 35 po dálnici, takže sportka ideální. Já neřeším, že je nějaká motorka lepší na něco než jiná. Musí mě chytnout a pak s ní pojedu kamkoliv. Kdyby bylo po mým, a kdyby mi bylo velikostně tak jezdim třeba na Commandu od Nortonu nebo na V7 Racer ale na ty můžu maximálně tak koukat.

Já bych nedokázal nechat krasavici v garáži a prdelit se do práce na skůtru hehe

Já bych ti doporučil Stelvio snese špatné zacházení má velkou nádrž a proti BMW je jednoduší spolehlivější a navíc nežere olej, nepotřebuje moc  údržbu, je to motorka která má emoce a není sterilní elektro moto bez dezingu. Má to duši a taky zajímavou techniku a tradici.  90 let pánové letos!
Jinak mám taky Brevu 11OO a mám najeto 50 tis bez většího problému. Neznám lepší motorku a za Guzzi dám ruku do ohně mám už třetí na té druhé jsem měl 100 tis a každý rok itálie německo, slovensko a tak ale poslední dobou není moc času samá práce.
Tak dobře vyber!
Jirka

11

Riantini napsal:
kong napsal:
Dave napsal:

Já bych ti doporučil Stelvio snese špatné zacházení má velkou nádrž a proti BMW je jednoduší spolehlivější a navíc nežere olej, nepotřebuje moc  údržbu, je to motorka která má emoce a není sterilní elektro moto bez dezingu. Má to duši a taky zajímavou techniku a tradici.  90 let pánové letos!
Jinak mám taky Brevu 11OO a mám najeto 50 tis bez většího problému. Neznám lepší motorku a za Guzzi dám ruku do ohně mám už třetí na té druhé jsem měl 100 tis a každý rok itálie německo, slovensko a tak ale poslední dobou není moc času samá práce.
Tak dobře vyber!
Jirka

Pokud pochybuješ o spolehlivosti Guzzin motorka z roku 92 a najeto asi tak 100 tisíc a žádná tovární reklama a pdpora! Všechno si ti kluci platí sami a opravujou.
Žádný filmový prominenti na GSech.

http://www.motoguzziclubbohemia.cz/cs/c … er-vychod/
http://www.motoguzziclubbohemia.cz/cs/c … vychod-c2/
http://www.motoguzziclubbohemia.cz/cs/c … vychod-c3/

12

Riantini napsal:

Pokud pochybuješ o spolehlivosti Guzzin ...

ne ne ne, o kvalitě nepochybuju, to jsem se asi špatně vyjádřil ....spíše jsem měl na mysli jak snáší studený starty, jak se chová když je venku 5 nad nulou nebo naopak v letních pařácích jestli nejsou nějaké výkyvy abch věděl s čím mám počítat, i když to může být individuální kus od kusu

13

kong napsal:
Riantini napsal:

ne ne ne, o kvalitě nepochybuju, to jsem se asi špatně vyjádřil ....spíše jsem měl na mysli jak snáší studený starty, jak se chová když je venku 5 nad nulou nebo naopak v letních pařácích jestli nejsou nějaké výkyvy abch věděl s čím mám počítat, i když to může být individuální kus od kusu

Dnešní elektronika to umí pořešit a Guzzi s tím nemá problém jezdím i v mínusech do práce občas ale nerad. A v + 37 jsem taky jezdil a startoval v Toskánsku a bez problému. A v dešti celej víkend jel taky a bez problémů.
Jirka

14

Riantini napsal:
kong napsal:
Riantini napsal:

Dnešní elektronika to umí pořešit a Guzzi s tím nemá problém jezdím i v mínusech do práce občas ale nerad. A v + 37 jsem taky jezdil a startoval v Toskánsku a bez problému. A v dešti celej víkend jel taky a bez problémů.
Jirka

Tak to je paráda ... to jsem chtěl slyšet.  Díky smile

15

kong napsal:
Riantini napsal:
kong napsal:

Jirka

Tak to je paráda ... to jsem chtěl slyšet.  Díky smile

Kongu, co se týče postavy - zkus oslovit Somika z Motohousu na www.motohoue.cz. Má velmi podobnou figuru, jako ty a na Guzziny se poskládá v pohodě. Brevy a Sportky bych se určitě vůbec nebál. Na Grisu budeš mít víc zalomený nohy, ale do 300 km by se to taky sneslo.

Až uvidíš žluté grísko, budu asi někde blízko.

16

Tak jsem se byl podívat ve Vrbovce na ty krasavice ...všechno jsem si ozkoušel, okoukal a oslintal ...Sportka nádherná, do prolisu nádrže se vejdu jen tak tak fest, chtělo by to přešít sedlo na vyšší, ale tak nějak jsem se nemohl zbavit pocitu, že by mě byla při cestě trvající déle 1 hodinu nepohodlná co se kyčlí a kolen týče, další věc která mi tak trošku ''vadila'' je nedostatek prostoru za mnou, což by asi pro manželku nebylo to pravé ořechové, když se mnou občas jede. Takže ač mě to mrzí, tak Sportku ne...

... Norge ...další adept, problémy s nohama, tak jako u Sportky, ale jinak posez daleko pohodlnější díky vyšším a širším řídítkům, ale taky pocit ''malého prostoru za sebou, motorka působí hrozně krátká, na to, že je to velkej cesťák ... chjoo

...a nejvíc času sem opravdu strávil u Stelvia, bylo to prvně co jsem ho viděl naživo, a ukázalo se jak byly všechny obrázky co jsem viděl matoucí. přední maska se světly mě tak trochu odpuzovala, ale takhle naživo jsem se zamiloval. Motka krásně velká a i při 209cm mám tak 3-4 cm rezervu do prolisů v nádrži. Pohodlí, člověk má až pocit, že je součástí motorky ... a když mi jí dovolily nadlábnout a ten nádherně znějící dvouvál dal o sobě vědět a cuknul s celou motkou do strany a zaduněl, tak sem měl pocit, že okamžitě musim měnit trenky ... takže ať sem tentokrát cestovní enduro nechtěl asi u Stelvia skončím.