1

Téma: Prosím o radu - za studena zhasínání pravého válce

Válec na volnoběh za studena jakoby zhasne, nebo střelí do sání, většinou ho asi druhý nahodí, někdy motor chcípne úplně. Jedná se o Centauro. Netěsnost by tam být neměla, svíčky jsou nové. Ventilové vůle bych řekl o.k., rozvody dělané. Nastavení trimmeru v ECU podle ucha. Potenciometr TPS seřízený. Synchronizace je taky udělaná. Může to být vstřiky, chtěly by vyčistit a zkalibrovat?
Ale za tepla už jde i na volnoběh krásně. Předem děkuji za tipy kde začít - resp. pokračovat :-)
Jirka

2

Re: Prosím o radu - za studena zhasínání pravého válce

luc20 napsal:

Válec na volnoběh za studena jakoby zhasne, nebo střelí do sání, většinou ho asi druhý nahodí, někdy motor chcípne úplně. Jedná se o Centauro. Netěsnost by tam být neměla, svíčky jsou nové. Ventilové vůle bych řekl o.k., rozvody dělané. Nastavení trimmeru v ECU podle ucha. Potenciometr TPS seřízený. Synchronizace je taky udělaná. Může to být vstřiky, chtěly by vyčistit a zkalibrovat?
Ale za tepla už jde i na volnoběh krásně. Předem děkuji za tipy kde začít - resp. pokračovat :-)
Jirka

čau,mrkni ještě na gumové propojky(bývají někdy zpuchřelé a porézní) mezi válcem a vstřikováním,jestli to střílí do sání,tak to někde přisává vzduch,ty vstřiky je dobrý nechat vyčistit a zkalibrovat.

Karlos

3

Díky za radu...  Samozřejmě jsou trochu popraskané(asi původní), ale nemyslel jsem si, že by mohli nasávat falešnej vzduch.  Ale když říkáš, že je to přisáváním, napadlo mě, že se mi jednou povolil ten nátrubek ,co už je na hlavě, pod ním se roztrhl o-kroužek a v guzzím servisu mi tam dali novej, ale neoriginální... Třeba netrefili rozměr.  Jestli tady nebude zakopanej pes. Omrknu to. Čím to je , že to dělá jen u studeného motoru?

4

PODOBNÝ PROBLÉM JEN OPAČNĚ
Zdravím všechny příznivce MG - mám V50 cca 1985 je to stavba nicméně motor, převodovka i elektrika (vyjma cívek) je originál - KDYŽ SE ZAHŘEJE, ZAČNOU PROBLÉMY - střílí do výfuku, přestane táhnout a jako kdyby přestal zapalovat jeden válec...když chvilku počkám a nechám ji vychladnout, zase v pohodě naskočí a zase chvíli jede - bohužel se to děje už třeba po třiceti kilometrech jízdy a to i třeba kolem 15 stupňů celsia a při jízdě kolem 2000 - 2500 otáček - NEMÁTE NĚKDO PROSÍM ZKUŠENOST NEBO TIP, ČÍM BY TO MOHLO BÝT??? DÍKY MRAK

5

Pro MRAKA zkus si nejprve změřit kompresy.

6

díky, určitě zkusím...