1

Téma: Nevada - zadní brzda

Mám problém  se zadní brzdou na Nevadě '98. Ačkoli je vše v technickém pořádku, brzdný účinek je téměř nulový. Pedál už mám zdeformovaný od brutálního šlapání. Přebroušení kotouče a nové destičky nepomohly. Nechal jsem si vyfrézovat jiné z obložení bubnové brzdy náklaďáku a to bylo výrazně lepší. Za mokra ale navlhalo takže taky nic moc. Buď je kotouč moc tvrdý, nebo desky. Na činné ploše kotouče se vytváří jakoby sklovitá glazura a po ní to všechno klouže. Může někdo poradit?

2

Re: Nevada - zadní brzda

Kotouč je origo? Ta glazura se dělá na deskách?
Koupil bych nějakou měkčí směs destiček (compozit nebo karbon-kevlar, Bendix např není špatný) a zezacatku je musíš "zajet" , pokud je syrové přepálíš, udělá se tam právě tahle vrstva a jsou bez účinku.
Nakolik je vhodné obložení z náklaďáku, netroufám si odhadnout.
Třmen a pumpa jsou určitě v pořádku? Hadice, kapalina..?
Edit: už to vidím, glazura na kotouči..
Zkus fakt nové destičky určené na moto a uvidíš. Kotouč odmastit a za předpokladu že je vše ostatní o.k. to musí fungovat.
Nebo je kotouč nějaký nevhodný materiál

Naposledy upravil: dva_hrnce (01-08-2011 20:33:11)

3

Díky za reakci. Kotouč je origo, ta glazura tam byla když jsem ji loni na podzim koupil. Proto to přebroušení kotouče. Myslel jsem, že to vyřeší origo destičky - mýlil jsem se. Jak poznám, že destička je tvrdší nebo měkčí? Ty co tam mám, jsou samý mosazný drátek. (Brembo) Motka byla v zimě celá rozebraná, takže kapalina, válečky, vše OK.

4

Já mám se zadní brzdou Nevady (originál) spíš zkušenost takovou ,že materiál kotouče je velmi měkký.Mnohem měkčí než přední (ještě dvojkotoučová).Rantl jde srazit snadno pilníkem.Destičky bez ohledu origo-neorigo musí být měkké - černá barva plechu!!Jinak se brzda rychle vydře .
Osobně ale zadní brzdu téměř nepoužívám,u motorky je to jen doplněk - 80% pobere stejně předek.V.