1

Téma: Zadní pneu Breva 1100

Ahoj, budu muset vyměnit zadní gumu Brevě 1100 a uvažuji o změně. Doposud jsem jezdil Metzeler Roadtec Z6 a celkem spokojenost. Mám najeto 16tis a druhá guma má střed gumy sjetý až skoro na dráty. (už vykukují) Zbytek vzorku je stále v pohodě, ale ten střed je sjetý. Foukám dle manuálu. Poslední dobou jízda ve dvou s batohem. Možná je to stylem jízdy nebo blbě foukám nebo to prostě dýl nevydrží? Nevím.

Přemýšlel jsem, že bych vyzkoušel Michelin Pilot Road2. Tem by měl mít na středu odolnější směs. Jezdí někdo tuhle gumu? Jaké máte zkušenosti? Kolik najedete na jednu gumu. (zadní) Předek mi vydržel 14tis.

Dík moc za reakce. rybnik

Naposledy upravil: rybnik (21-08-2011 23:07:50)

2

Re: Zadní pneu Breva 1100

Já jezdím hodně tu Z6, první mi vydržela 10tis.km, ty ostatní okolo 8tis.
Pilot roady si dost chválí, osobní zkušenost nemám.
Pokud jezdíš hodně dálky a rovné přesuny, tak střed odejde na každé pneu, ani vícesměsky to nezachrání.
Vepředu mám podobnou směs jako Z6 a výdrž okolo 15tis.km

3

Taky mám Z6 a vydrží mi něco okolo 10 000. Pokud jedeš dálku nebo s batůžkem je lepší ji přifouknout.
Když jsem jezdil ve dvou tak byl pro gumu největší záběr ty dlouhý přesuny do Alp, tam pak už to mizí stejnoměrně.
Teď batoh jezdím sám a střed tolik neubývá.

4

Dík moc. Mě první zadní vydržela cca 8tis. nevím přesně. :-( Předek mi vydržel 14tis. Snažím se co nejmíň jezdit rovně. No teď s příťulou a plným batohem to hold na středu ubívá víc. :-( Stou Z6-kou jsem celkem spokojen.
Tak dík a dez nehod. všem!!!  rybnik

Šak nevím jak odpovědět. No PC není má silná stránka.

Já jsem se Z6-kama naprosto spokojenej. První jsem měnil v 15.000 před dovolenou - ještě by chvilku vydržely. Na druhých mám dalších 12 a jsou furt v pohodě. Blbý je, že zadní nemá uprostřed vzorek, takže se sjetí přesně nepozná. Kluci v klubu používají i jiný gumy kvůli lepší přilnavosti, ale o životnosti jsme nemluvili (třeba se ještě někdo vyjádří). Pro moji nesportovně-turistickou jízdu jsou Z6-ky optimální.

6

Já jsem po sjetí pneumatik cca 14.000km, dodávané s novým strojem Moto Guzzi Breva 1100, nasadil dvousměsové DUNLOP Sportmax Roadsmart. Původní, myslím že to byly Metzeler, jsem sjížděl max. cca 1 cm do kraje. Nevím, jestli to bylo respektem, geometrií pneumatiky, nebo předchozí špatnou zkušeností s přilnavostí pneumatiky Metzeler. Používal jsem je totiž na předchozím stroji APRILIA SL 1000 a při průjezdu vracákem na okruhu mě i přes dostatečné zahřátí nepodržela sad ! Vývoj ale jistě od té doby šel kupředu, tak si myslím, že je to celkem jedno, jakou značku zvolit. Určitě dobré je volit dvousměsovou!! Já, jak jsem na začátku uvedl, používám DUNLOP, zadní sjíždím  tak na 3-5mm do kraje a mám zatím na nich najeto cca 9.000km. Podle vzorku bych jim dával tak ještě 4-5.000 km. Ale to není celkem zas až tak podstatný. A ještě jedna zkušenost. Při výměně pneumatik jsem do nich aplikoval směs Ultraseel cca 900,- pro obě pneumatiky. Loni při cestě na klubový sraz do Chebu jsem najel v rychlosti cca 170km/h asi na krumpáč big_smile,  (díra v zadním kole cca 1cm) a zjistil jsem to až na pumpě!!! Všude samé amarouny, jak to z toho lítalo, ale pneumatika úplně neušla. Na tři dofouknutí jsem dojel až do Ústí n.L. (120 km). A to se vyplatí big_smile!!!!!

7

Zbynďo to musíš být teda extrémní turista, na 15tis.km spotřebuju vzadu 2 pneu :-(
Jinak i ta Z6 se nechá jezdit na hranu, jen to chce opatrně s plynem.
Já tam poslal víc než bylo zdrávo a stálo mě to zlomené žebro a kličku. A z toho plyne ponaučení: nevystupujte z motocyklu za jízdy :-D
Takže na blbnutí buď vícesměs, nebo něco lepivějšího :-)

8

Zdar,Piloty 2 jsou dobrý-mám na nich  10000 -ve dvouch a s kuframa,no a tak 2000 jestě vydržej.Jinak ostatní kolem 7-8000km.  Příště zkusím Piloty3....Breva 11. Guzzi zdar.

9

Ahoj kluci, mám vyzkoušený ty Z6 co jsou originál na Brévách a vzadu ve dvou a s kuframa tak 10- 12 tis a i na studeným asfaltu dobrý, teď mám Pirelli Angel ST lépe zatáčí ale na studený silnici mi přišlo že ty Z6 drželi o něco lépe ale na Angelech lepší svezení a sjíždí se do kulata a ne do trojůhelníku jako ty Z6. S Danlopama nemám dobrý zkušenosti tak je ani nebudu zkoušet. Micheliny mám na Vespě a fungujou celkem dobře.
Jirka

Guzzi na věky a v Mandellu a nikdy jinak!! Táááááák.