1

Téma: Rezervní konektory na kabeláži.

Ahoj, kamarádi.

Při dobíjení baterie jsem si na Norge 850/2011, všiml, v prostoru pod sedlem, několika nezapojených, rezervních konektorů v elektrickém kabelovém systému. Zajímalo by mne, na co jsou připraveny.
Někde jsem vyčetl, že by snad jeden měl být pro origo MG-alarm, ale nevím, zda je to tak a který konektor to případně je.
   Dále bych rád věděl, jestli do některého z těchto rezervních konektorů, lze zapojit Ukazatel zařazeného rychlostního stupně. Nerad bych totiž dělal v elektrice nějaké harakiri.
   Dá se některý z těchto rezervních konektorů použít pro případné přídavné brzdové, či koncové světlo na kufru?
Má s tím někdo zkušenost?
Budu rád za každou informaci.

Luděk

2

Re: Rezervní konektory na kabeláži.

Volné konektory jsou v prostoru u akumulátoru (pro alarm a další, co nevím) a také pod sedlem u pojistek (diagnostika a další) - odtud mi nic použít nešlo. Blinkry a brzdovku je lepší zapojit na kabelovém konektoru v pravé zadní části podsedlovky - je tam spousta místa na další konektory, či kabeláž. Jenom pozor na to, že napájení ledkových pozičních a brzdových světel neumožňuje přímé připojení žárovkových světel, tak jedině přes relátko, nebo zase ledky.

MOTO GUCCI  أفضل حقيبة يد   MOTO GUZZI V7 RACER   أفضل دراجة

3

Díky.
Už v tom začínám mít trochu jasno. A kam připojím ten ukazatel zařazeného kvaltu? Nevím. jestli je pro to nějaké přípojné místo od výrobce.
Luděk

4

Čau,
mám Griso 1100 a ukazatel zař. kvaltu jsem připojoval na konektor snímače otáček motoru a snímače otáček zadního kola, plus za spínací skříňku a mínus někam na kostru.