1

Téma: Klepání motoru - California

Ahoj,
rád bych se zeptal zkušenějších a technicky zdatnějších, jak je to s klepáním motoru (detonační spalování) u Californie (rv 2010). Do jaké míry je to normální? Myslel jsem, že v době el. vstřikování, čidel na klapce a otáček by to nemusel být až takový problém. Předepsaný benzín je tuším normálně N95.
Když otevřu plyn třeba na čtyřku při předjíždění z nějakých 2,5tis otáček, tak je to docela rachot. A myslím, že to nijak nepodtáčím.
Tankuju N98 a víc, když je ta možnost, ale to bohužel není vždy. Klepání je tím menší, ale nezmizí úplně.

Otázka zní: Je to normální? Jaké máte zkušenosti? Lze s tím něco dělat?

Díky za rady a zkušenosti.

Bartis

2

Re: Klepání motoru - California

Mě začala Breva zvonit zhruba po roce (cca v najetých 10tis.km).
Hodně se to projevovalo na jihu evropy, kde je teplo a byla naložená, to se pak při předjíždění v kopcích taky dokázala ozvat.
V Sušici mi bylo řečeno že se tím nemám trápit, tak jsem je poslechl a zatim dobrý.
Dnes má moto skoro 5 let, najeto přes 50tis.km a vše funguje.
V našich klimatických podmínkách při jízdě solo se ozve velmi výjimečně.
Dle Tvého popisu je to u Tebe asi markantnější, tak jsem zvědav na možnou diagnózu od zkušenějších kolegů smile
Jo a beru taky N95..

3

Ahoj kluci,
jo jo, tenhle problém se dost objevuje a řešil ho i Arči na své Californii a na Norge a snad to vyřešili se Standou Krátkým z Olomouce, zeptám se co s tím a ať to sem mapíšou a nebo to sem písnu.
Mám na své Brévě to samé ;-)
Jirka

Guzzi na věky a v Mandellu a nikdy jinak!! Táááááák.

4

Zdar chlapáci,tak jak,už jste se něco dozvěděli ???
Mám na Norge stejný problém !!!

5

Vdrž po Valný hromádce se na to vrhnem jo?
Jirka

Guzzi na věky a v Mandellu a nikdy jinak!! Táááááák.